Coronatest: in 15 minuten de uitslag

Wil je een coronatest doen? In 15 minuten de uitslag in handen hebben is mogelijk. Hiervoor moet je niet bij de testen van de GGD gaan kijken, maar juist op andere testlocaties. Deze sneltesten worden op veel verschillende plekken aangeboden, waardoor er altijd een testlocatie in jouw omgeving te vinden is. Het maakt niet uit waar in Nederland je woont, je vindt altijd een oplossing dichtbij. Daarbij zijn er slechts enkele stappen die je moet ondernemen voordat je de test uit kunt laten voeren. Maar welke stappen zijn dit dan precies? Onderstaande informatie moet hier meer duidelijkheid over geven.

De coronatest komt in 15 minuten met de uitslag

De coronatest waarbij je in 15 minuten de uitslag hebt, komt ook met de naam antigeentest. Deze test kan binnen een korte tijd aantonen of jij besmet bent met het coronavirus. Als je op de testlocatie bent, hoef je dus nooit lang te wachten. Voor jou kan dit al gauw meer duidelijkheid opleveren en de nodige maatregelen kunnen direct getroffen worden. Daarbij kan de thuisisolatie aanzienlijk verkort worden als je niet op de uitslag hoeft te wachten. Bij de GGD zit je immers nog 24 tot 48 uur binnen, omdat daarna pas de uitslag aan jou doorgegeven wordt. Dit brengt ook weer nieuwe mogelijkheden met zich mee.

Aanmelden bij de testlocatie in de buurt

Als je in 15 minuten de uitslag van de coronatest wilt weten, dan moet je dus naar de testlocaties in de omgeving gaan kijken die deze aanbieden. Je kunt deze locaties overzichtelijk bij elkaar vinden als je meer info opzoekt over de testen. Van hieruit kun je ook een afspraak in gaan plannen. Hiervoor zijn slechts een aantal gegevens nodig. Als je geen klachten ervaart, kun je deze stap overslaan. Mochten er wel klachten zijn, dan is het goed om deze zo specifiek mogelijk aan te gaan geven. Hiermee wordt er immers ook weer meer duidelijk over het coronavirus als jouw test positief uit gaat wijzen.

Met de nodige maatregelen beginnen

Bij de coronatest zelf wordt een monster afgenomen. In 15 minuten volgt de uitslag aan de hand van de strepen. Het is altijd goed om je op het ergste voor te bereiden. Als je dan toch een negatieve testuitslag hebt, kun je jouw werkzaamheden weer gaan hervatten. Bij een positieve uitslag zijn de eerste maatregelen hoogstwaarschijnlijk al getroffen en kun je jouw quarantaineperiode beginnen. Hiermee kun je mensen in jouw omgeving niet meer besmetten en draag je jouw steentje bij aan de bestrijding van het coronavirus.

Plaats een reactie